Mierenzuur om wratten te verwijderen | EndWarts.be

Mierenzuur tegen wratten

Boy's hand without warts

Mierenzuur om wratten te verwijderen

Heeft u reeds verschillende wrattenbehandelingen geprobeerd zonder enig resultaat? Dan bent u ongetwijfeld niet de enige. Wratten kunnen hardnekkig zijn en hebben de neiging om terug te keren. Er bestaan echter doeltreffende manieren om wratten te verwijderen. Endwarts® PEN is een vrij nieuwe en gemakkelijk te gebruiken oplossing om wratten te verwijderen. Je kunt het vrij in de apotheek kopen en het verwijdert met succes negen wratten op de tien1. Mierenzuur verwijdert de wrat door ze van binnen uit te drogen. Het is echter bijtend, neem daarom de nodige voorzorgsmaatregelen.

Mierenzuur om wratten te verwijderen

Wratten en voetwratten kunnen gênant zijn en hebben een negatieve weerslag op uw levenskwaliteit. Bovendien zijn wratten besmettelijk. Om te voorkomen dat ze zich verspreiden naar andere lichaamsdelen of dat u andere mensen besmet, moeten nieuwe wratten onmiddellijk behandeld worden. Mierenzuur is een biologisch afbreekbare organische verbinding om wratten op handen, voeten, ellebogen en knieën te behandelen. De oplossing wordt eenmaal per week met een pen applicator aangebracht. Het product trekt onmiddellijk in de wrat en droogt ze van binnen uit. Na verloop van tijd zal het lichaam de wrat zachtjes afstoten. Indien mierenzuur correct gebruikt wordt, veroorzaakt het geen littekens of infecties.

Waarom is mierenzuur een goede oplossing?

Vrij verkochte middelen, zoals mierenzuur, worden meestal aanbevolen als eerste stap bij de behandeling van wratten.  Mierenzuur is gemakkelijk aan te brengen. Het is geschikt voor de meeste mensen, ook voor jonge kinderen met wratten. In tegenstelling tot sommige andere vrij verkochte oplossingen, mag mierenzuur ook worden gebruikt door diabetespatiënten en door vrouwen, die zwanger zijn of borstvoeding geven. Het is een uitstekende keuze als meerdere wratten tegelijkertijd behandeld moeten worden.

Wat is de slaagkans van een wrattenbehandeling met mierenzuur?

Verscheidene klinische proeven hebben aangetoond dat oplossingen op basis van mierenzuur heel doeltreffend zijn om wratten te verwijderen. In een van die proeven1, gepubliceerd in het International Journal of Dermatology, meldden negen op tien patiënten dat hun wratten op het einde van de behandelperiode van 12 weken verdwenen waren. Gemiddeld waren vier tot vijf behandelingen nodig. EndWarts® PEN, een behandeling tegen wratten die mierenzuur bevat, is vrij verkrijgbaar bij uw apotheker.

Wat zijn de alternatieven voor de behandeling van wratten met mierenzuur?

Onbehandeld verdwijnen wratten meestal vanzelf. Dit kan echter twee jaar of meer duren en intussen kunnen je wratten zich naar andere lichaamsdelen verspreiden en ook naar gezinsleden en mensen met wie je in contact komt.

Behandelingen die u thuis kan toepassen

De meeste wratten kunnen thuis verwijderd worden met een vrij verkochte oplossing zoals mierenzuur. Andere, zonder voorschrift verkrijgbare middelen, kunnen salicylzuur of trichloorazijnzuur (TCA) bevatten. Wratten kunnen ook thuis behandeld worden met cryotherapie. Als u mierenzuur geprobeerd heeft en uw wratten niet verdwenen zijn, kan u een dermatoloog of een arts raadplegen.

Behandelingen in het ziekenhuis

De behandeling van wratten in ziekenhuizen is meestal voorbehouden voor de hardnekkigste gevallen, wanneer een vrij verkochte behandeling niet werkt of de wratten terugkeren. In het ziekenhuis worden wratten meestal behandeld door ze weg te branden of te bevriezen (cryotherapie). Laserstralen en chirurgie (curettage) zijn andere mogelijkheden. Hoewel een behandeling in het ziekenhuis meestal onmiddellijk resultaat geeft, kan het een dure oplossing zijn. Deze behandelingen kunnen bovendien pijnlijk zijn en laten littekens na.

1Topical formic acid puncture technique for the treatment of common warts. 2001.

Ramesh M. Bhat, MD, DVD, DNB, Krishna Vidya, MD, and Ganesh Kamath, MBBS, DVD

EndwartsPen

Gebruiksaanwijzing voor de behandeling met mierenzuur

Met de doeltreffende oplossing van EndWarts® PEN volstaat een behandeling per week tot de wrat volledig verdwenen is.

Lees de gebruiksaanwijzing

Klinische studies over mierenzuur

Verscheidene studieverslagen tonen aan dat de werkzame stof van EndWarts® PEN een doeltreffende, pijnloze en veilige methode is om wratten te verwijderen.

Mylan

Je gaat weg Endwarts.be

Als u op "Doorgaan" klikt, laat deze Mylani-website dan over aan een website van derden die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud ervan.