Natuurlijke huismiddeltjes - wratten | EndWarts.be

Natuurlijke huismiddeltjes tegen wratten

Natuurlijke huismiddeltjes tegen wratten hebben veel aanhangers. Anekdotische bewijzen lijken erop te wijzen dat sommige kunnen werken. Die beweringen worden door weinig wetenschappelijke studies gestaafd. Aangezien wratten meestal vanzelf verdwijnen, is het moeilijk om te weten of een huismiddeltje werkt. Sommige van de populairste huismiddeltjes zijn het aanbrengen van isolatietape of appelazijn.

Isolatietape om wratten te verwijderen

Isolatietape is een veelgebruikt huismiddeltje tegen wratten. Meestal wordt de wrat of voetwrat gedurende ongeveer zes dagen met een stukje isolatietape bedekt. Daarna wordt de tape verwijderd, de wrat geweekt en het dode weefsel met een puimsteen of kartonnen nagelvijltje weggevijld. Dat proces wordt herhaald tot de wrat verdwenen is, wat tot twee maanden kan duren. Er zijn enkele wetenschappelijke studies uitgevoerd over het verwijderen van wratten met isolatietape, maar de resultaten zijn verdeeld.

Andere natuurlijke huismiddeltjes

Naast isolatietape zijn er nog allerlei andere natuurlijke huismiddeltjes tegen wratten, zoals:

  • Appelazijn. Appelazijn is een van de populairste huismiddeltjes tegen wratten. Het wordt op verschillende manieren gebruikt. Een vaak gebruikte methode is het doordrenken van een wattenbolletje met appelazijn, het op de wrat aanbrengen en met een pleister vastmaken. Dat wordt twee keer peer dag herhaald tot de wrat loskomt.  
  • Bananenschillen. Men legt stukjes bananenschil met de vlezige kant naar onderen op de wrat en maakt ze vast met pleister. De bananenschil mag gedurende een nacht of vierentwintig uur lang op de wrat blijven, maar moet elke dag worden ververst. 
  • Knoflook. Vers gesneden stukjes knoflook worden in de wrat gewreven om ze met het sap van de knoflook te bedekken. Daarna worden de stukjes knoflook met het snijvlak naar onderen op de wrat gelegd en met pleister bedekt. Elke nacht aanbrengen en ’s ochtends verwijderen. Tot drie weken lang herhalen.
  • Planten en essentiële oliën. Citroenolie en theeboomolie worden soms als huismiddel tegen wratten gebruikt. Een ander kruidenmiddel is podophyllum, een giftig plantenextract dat het wrattenweefsel zou doden. Podophyllum mag niet worden gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Thuisbehandeling versus huismiddeltjes tegen wratten

Als u zonder veel succes een huismiddeltje tegen wratten geprobeerd heeft, zijn er in de  apotheek verscheidene behandelingen tegen wratten beschikbaar zonder voorschrift. Een oplossing die bij negen op tien wratten doeltreffend is gebleken1 is mierenzuur, een biologisch afbreekbare organische verbinding die wratten op je handen, voeten, ellebogen en knieën verwijdert. EndWarts® PEN, dat mierenzuur bevat, is gemakkelijk te gebruiken, want je moet het slechts één keer per week aanbrengen. Het product trekt onmiddellijk in de wrat en droogt ze van binnen uit. Als u mierenzuur juist gebruikt, veroorzaakt het geen littekens of infecties. Met EndWarts® PEN behandelde wratten verdwijnen meestal na 5 tot 15 toepassingen.

12001: Bhat, Ramesh M., Vidya, Kamath, Ganesh. Topical Formic Acid puncture technique for the treatment of common warts

EndwartsPen

Wratten verwijderen

Het is belangrijk dat je wratten verwijdert zodra ze verschijnen. Hoe kan ik mijn wratten behandelen?

Wratten verwijderen

Wratten verwijderen met mierenzuur

Het is aangetoond dat mierenzuur meer dan 9 op 10 wratten verwijdert. Hoe werkt het en wie kan het gebruiken?

Mierenzuur
Mylan

Je gaat weg Endwarts.be

Als u op "Doorgaan" klikt, laat deze Mylani-website dan over aan een website van derden die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud ervan.