Wratten verwijderen met trichloorazijnzuur | EndWarts.be

Wratten verwijderen met trichloorazijnzuur

Producten tegen wratten op basis van trichloorazijnzuur zijn gels die vrij te koop zijn en dus geschikt om zelf aan te brengen. Behandelingen met TCA zijn net als salicylzuur bijtend en schrapen de bovenste laag van het wrattenweefsel af. TCA is echter nog sterker zuur dan salicylzuur, zodat u extra voorzorgsmaatregelen moet nemen wanneer u de oplossing gebruikt.

Gebruik TCA?

Breng vier dagen lang tweemaal per dag TCA op het volledige oppervlak van de wrat aan. Wacht daarna vier dagen en herhaal het proces tot vier keer, tot de wrat weg is. Het aanbrengen duurt lang want de oplossing heeft 10 tot 15 minuten nodig om te drogen.

Wie kan trichloorazijnzuur tegen wratten gebruiken?

U kan een oplossing tegen wratten op basis van trichloorazijnzuur gebruiken als u wratten of voetwratten thuis wilt verwijderen. In tegenstelling tot oplossingen op basis van mierenzuur is trichloorazijnzuur niet geschikt voor kinderen onder de vier jaar. Ook als u aan diabetes lijdt, zwanger bent of borstvoeding geeft, moet u een arts raadplegen voor u een behandeling met TCA begint. De doeltreffendheid van een behandeling met TCA hangt grotendeels af van de concentratie van de TCA-oplossing. In tegenstelling tot oplossingen op basis van mierenzuur, die uitdrogend werken, kan het verwijderen van de volledige wrat met TCA moeilijk zijn. De wrat moet echter volledig worden verwijderd om te voorkomen dat ze terugkeert.

Wat zijn de alternatieven voor de behandeling van wratten met TCA?

Behandelingen die u thuis kan toepassen

De meeste wratten kunnen thuis verwijderd worden met een behandeling die u zonder voorschrift kan kopen, zoals mierenzuur, waarvan bewezen is dat het in amper 12 weken negen op de tien wratten effectief verwijdert1. EndWarts® PEN, dat mierenzuur bevat, droogt de wrat van binnen uit en zorgt ervoor dat je lichaam ze afstoot. Het is een doeltreffende wrattenbehandeling die geschikt is voor het hele gezin. Behandelingen tegen wratten die u zonder voorschrift kan kopen, kunnen salicylzuur bevatten. Soms wordt ook cryotherapie, het bevriezen van wratten, thuis toegepast. Als u een zonder voorschrift verkocht middel geprobeerd hebt en uw wratten niet verdwenen zijn, kan u een dermatoloog of een huisarts raadplegen voor een alternatieve behandeling.

Behandelingen in het ziekenhuis

De behandeling van wratten in een ziekenhuis is meestal voorbehouden voor de hardnekkigste gevallen, wanneer een vrij verkochte behandeling niet werkt of de wratten terugkeren. In het ziekenhuis worden wratten doorgaans behandeld door ze weg te branden of te bevriezen (cryotherapie).

12001 Topical formic acid puncture technique for the treatment of common warts.
Ramesh M. Bhat, MD, DVD, DNB, Krishna Vidya, MD, and Ganesh Kamath, MBBS, DVD

EndwartsPen

Wratten verwijderen

Het is belangrijk dat je wratten verwijdert zodra ze verschijnen. Hoe kan ik mijn wratten behandelen?

Wratten verwijderen

Wratten verwijderen met mierenzuur

Het is aangetoond dat mierenzuur meer dan 9 op 10 wratten verwijdert. Hoe werkt het en wie kan het gebruiken?

Mierenzuur
Mylan

Je gaat weg Endwarts.be

Als u op "Doorgaan" klikt, laat deze Mylani-website dan over aan een website van derden die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud ervan.