Wratten verwijderen met laserstralen | EndWarts.be

Wratten verwijderen met laser

Als u zonder succes vrij verkochte middelen tegen wratten hebt geprobeerd, kan uw arts of dermatoloog een behandeling met laserstralen aanbevelen. Deze behandeling wordt het vaakst bij voetwratten gebruikt. Tijdens de laserchirurgie wordt het wrattenweefsel met een intense lichtstraal verbrand en vernietigd. Het is een vrij gebruikelijke en snelle procedure maar in tegenstelling tot de meeste andere wrattenbehandelingen, kan u ze niet thuis toepassen. Ze wordt meestal gebruikt voor de grootste en hardnekkigste wratten, maar het is belangrijk te weten dat het resultaat niet steeds gegarandeerd is. De genezing na het verwijderen van wratten met laserstralen kan lang duren en de behandelde zone is vaak nog enkele dagen pijnlijk. Soms zijn herhaalde behandelingen nodig. Wratten verwijderen met laser kan ook vrij duur zijn.

Verschillende soorten laserbehandelingen

Er bestaan verschillende methoden om wratten met laser te verwijderen.  CO2-lasers, die al vele jaren worden gebruikt, kunnen tamelijk doeltreffend zijn maar gaan gepaard met langdurige pijn, een trage genezing en littekenvorming. Een nieuwere techniek is de pulsed dye laser (PDL), die de bloedvaten die de wratten voeden afsnijdt, het virus uitbrandt en een reactie uitlokt die vergelijkbaar is met een immuunrespons.  Een derde optie is de fotodynamische therapie, waarbij een lichtgevoelige zalf op de wrat wordt aangebracht voor ze met licht met een specifieke golflengte wordt vernietigd.

Wie kan laserstralen tegen wratten gebruiken?

De grote meerderheid van de wratten en voetwratten kan thuis verwijderd worden met een oplossing die u vrij kan kopen. Soms kan een arts of dermatoloog u echter een behandeling met laserstralen aanbevelen:  

  • Als u een wrat al verscheidene jaren hebt.
  • Als u al zonder succes verschillende behandelingen geprobeerd heeft.
  • Als uw wrat erg pijnlijk is.
  • Als uw wratten groot en talrijk zijn.

Gezien laserchirurgie pijnlijk is, is ze niet geschikt om wratten bij kinderen te verwijderen.

Welke zijn de alternatieven voor een behandeling van wratten met laserstralen?

Laserchirurgie voor de behandeling van wratten wordt meestal slechts gebruikt nadat andere behandelingen mislukt zijn. De meeste wratten kunnen thuis behandeld worden met een oplossing van mierenzuur, die geschikt is voor het hele gezin en waarvan bewezen is dat ze bij negen op de tien mensen wratten elimineert1. Mierenzuur is voor geschikt voor het gehele gezin. Als middelen die u zonder voorschrift kan kopen niet werken, zijn er nog andere behandelmogelijkheden, zoals het wegbranden van de wratten, het bevriezen of chirurgie (curettage) door een arts.

12001 Topical formic acid puncture technique for the treatment of common warts.
Ramesh M. Bhat, MD, DVD, DNB, Krishna Vidya, MD, and Ganesh Kamath, MBBS, DVD

EndwartsPen

Wratten verwijderen

Het is belangrijk dat je wratten verwijdert zodra ze verschijnen. Hoe kan ik mijn wratten behandelen?

Wratten verwijderen

Wratten verwijderen met mierenzuur

Het is aangetoond dat mierenzuur meer dan 9 op 10 wratten verwijdert. Hoe werkt het en wie kan het gebruiken?

Mierenzuur
Mylan

Je gaat weg Endwarts.be

Als u op "Doorgaan" klikt, laat deze Mylani-website dan over aan een website van derden die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud ervan.