Wratten chirurgisch verwijderen | EndWarts.be

Wratten chirurgisch verwijderen

Wratten chirurgisch verwijderen gebeurt altijd door een professionele zorgverlener maw een huisarts of een dermatoloog. Probeer nooit zelf een wrat weg te snijden. Dat kan onnodige pijn en infecties veroorzaken. De belangrijkste techniek voor de chirurgische verwijdering van wratten heet curettage. Curettage wordt vaak gecombineerd met een andere wrattenbehandeling, zoals het verwijderen van wratten met laser of elektrochirurgie/wratten wegbranden. De beste keuze hangt af van de plaats, de omvang en de aard van de wrat. Curettage wordt al vrij lang en nog steeds als chirurgische behandeling van wratten gebruikt. Het gaat snel en heeft een goede aanvankelijke slaagkans, maar het is niet ongewoon dat de wrat terugkeert. De ingreep kan als pijnlijk worden ervaren en een litteken achterlaten. Curettage kan uiteindelijk vrij duur uitvallen.

Verschillende soorten chirurgie

  • Curettage betekent dat de wrat en haar wortels met een scherp mesje of een lepelvormig instrumentje van de huid worden geschraapt of uitgesneden. Eén tot vier weken na de ingreep moet de behandelde zone opnieuw onderzocht worden. Dan zal worden beslist of de behandeling geslaagd is of er een tweede ingreep noodzakelijk is. De curettage wordt herhaald tot de wrat volledig verdwenen is.
  • Elektrochirurgie is een methode om wratten weg te branden met hoogfrequente elektrische stroom. De elektrische stroom die door het weefsel gaat, droogt de wrat uit en brandt ze weg. Elektrochirurgie wordt meestal gevolgd door een curettage.
  • Laserchirurgie gebruikt een intense lichtstraal om het wrattenweefsel te verbranden en te vernietigen. Deze behandeling wordt het vaakst bij voetzoolwratten gebruikt.

Wie kan chirurgie tegen wratten gebruiken?

Wratten chirurgisch verwijderen is meestal voorbehouden voor de hardnekkigste gevallen. Uw arts of dermatoloog kan eventueel chirurgie aanbevelen:

  • Als u een wrat al verscheidene jaren hebt en ze niet vanzelf lijkt te verdwijnen.
  • Als u zonder succes andere behandelingen tegen wratten hebt geprobeerd. 
  • Als de wrat erg pijnlijk is.
  • Als uw wratten blijven terugkeren.

Wat zijn de alternatieven voor het heelkundig verwijderen van wratten?

Chirurgie is meestal de laatste oplossing om wratten te verwijderen. Je kunt de meeste wratten thuis verwijderen met een oplossing die je zonder voorschrift in je apotheek kunt kopen. Salicylzuur is het meest gebruikte middel, maar u kan wratten ook thuis bevriezen. Een andere oplossing die u zonder voorschrift kan kopen is mierenzuur. EndWarts® PEN, een behandeling op basis van mierenzuur, kan door het hele gezin worden gebruikt, ook door kinderen jonger dan vier jaar, diabetespatiënten en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Als alle huismiddelen falen, is cryotherapie (wratten wegvriezen) een niet-invasief alternatief voor chirurgie.

EndwartsPen

Wratten verwijderen

Het is belangrijk dat je wratten verwijdert zodra ze verschijnen. Hoe kan ik mijn wratten behandelen?

Wratten verwijderen

Wratten verwijderen met mierenzuur

Het is aangetoond dat mierenzuur meer dan 9 op 10 wratten verwijdert. Hoe werkt het en wie kan het gebruiken?

Mierenzuur
Mylan

Je gaat weg Endwarts.be

Als u op "Doorgaan" klikt, laat deze Mylani-website dan over aan een website van derden die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud ervan.