Wratten wegbranden – een mogelijkheid om wratten te verwijderen | EndWarts.be

Wratten wegbranden

Wratten wegbranden is een mogelijkheid om wratten te verwijderen. Het gebeurt meestal met een laserbehandeling of door middel van elektrochirurgie. Wratten wegbranden kan alleen door een arts, een huisarts of dermatoloog. Probeer nooit zelf een wrat weg te branden. Dat kan een verwonding en nodeloze pijn veroorzaken. Elektrochirurgie kan gebruikt worden bij gewone wratten, draadvormige wratten en voetwratten. Het wegbranden gaat snel en geeft meestal ogenblikkelijk resultaat, maar het succes op lange termijn is relatief beperkt. De behandeling is ook vrij duur, kan littekens veroorzaken en kan pijnlijk zijn, zodat kinderen er niet van houden.

Elektrochirurgie

De meest gebruikelijke methode om wratten weg te branden is elektrochirurgie: het wrattenweefsel wordt met een hoogfrequente elektrische stroom verbrand. De elektrische stroom die door het weefsel gaat, droogt de wrat uit en brandt ze weg. Daarna snijdt de chirurg de wrat weg met een scherp mesje of een lepelvormig instrumentje. Dat noemt men curettage en het gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving, samen met de elektrochirurgie.

Wie zou het wegbranden van wratten moeten overwegen?

Net als andere klinische behandelingen wordt het wegbranden van wratten meestal overwogen als u de wrat niet met een vrij verkocht middel hebt kunnen verwijderen. Uw arts of dermatoloog kan het wegbranden van wratten met laser of elektrochirurgie aanbevelen:

  • Als u een wrat of voetwrat al verscheidene jaren heeft.
  • Als u zonder succes verschillende behandelingen geprobeerd heeftt. 
  • Als uw wrat erg pijnlijk is. 
  • Elektrochirurgie is geschikt voor de behandeling van een klein aantal wratten of voetwratten, maar niet als ze talrijk zijn.

Wat zijn de alternatieven voor het wegbranden van wratten?

Het wegbranden van wratten wordt meestal slechts overwogen nadat andere behandelingen mislukt zijn. In de meeste gevallen kan u wratten thuis behandelen met een middel, dat haar doeltreffendheid bewezen heeft en vrij verkrijgbaar is op basis van mierenzuur zoals bijvoorbeeld EndWarts® PEN, dat geschikt is voor het hele gezin en zelfs voor kinderen onder de vier jaar. EndWarts® PEN droogt de wrat van binnen uit en zorgt ervoor dat het lichaam ze zachtjes afstoot. Als mierenzuur niet helpt, kan een medische behandeling overwogen worden, zoals het bevriezen van de wratten (cryotherapie) of chirurgie (curettage).

EndwartsPen

Wratten verwijderen

Het is belangrijk dat je wratten verwijdert zodra ze verschijnen. Hoe kan ik mijn wratten behandelen?

Wratten verwijderen

Wratten verwijderen met mierenzuur

Het is aangetoond dat mierenzuur meer dan 9 op 10 wratten verwijdert. Hoe werkt het en wie kan het gebruiken?

Mierenzuur
Mylan

Je gaat weg Endwarts.be

Als u op "Doorgaan" klikt, laat deze Mylani-website dan over aan een website van derden die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud ervan.